Transmissie spoelen

Is uw automaat aan verversing toe? (elke 100.000km)
Of heeft u het idee dat uw auto minder goed gaat schakelen?
Slipt of bonkt de automaatbak bij het overschakelen?
Zit er een hapering in bij het schakelen?
Of beweegt de naald van de toerenteller als u met constante snelheid rijdt?
Dan kunnen wij uw transmissie verversen en spoelen en er voor zorgen dat uw automaatbak weer goed en soepel gaat schakelen.

TRANSMISSIESPOELEN
Veel auto’s hebben een automatische transmissie wat een prettig hulpmiddel is om de auto voort te bewegen.
De automatisch transmissie werkt op oliedruk en de auto wordt dan ook in de versnellingsbak geheel op oliedruk aangedreven
Autofabrikanten helpen daarbij door steeds meer geavanceerde techniek toe te passen in de automaatbak, zodat rustig en zonder schokken geschakeld kan worden.
Deze automatische schakelingen vragen om een specifieke olie. Bij het reguliere onderhoud van de auto wordt de motorolie en het oliefilter vervangen, echter de olie in de versnellingsbak en het transmissie filter blijft zitten. De fabrikanten staan tegenwoordig hele lange intervallen toe maar in
de praktijk blijkt anders; Vervuilde olie, sludge en uitgewerkte additieven zorgen voor het dichtslibben van stuurunits en kanalen. Ook de smerende werking wordt steeds minder.
Na verloop van tijd wordt het rijden met zo’n vervuilde automaat minder prettig en zorgt een stoterig karakter voor steeds meer ergernis. Daar komt nog bovenop dat bij steeds meer auto’s de software-afstelling gaat reageren op een slecht schakelende versnellingsbak. Al met al reden genoeg om regelmatig de versnellingsbak een goede beurt te geven door de bak te spoelen, het filter te vervangen en de olie te verversen.

INTERVAL
In een automatische transmissie ontwikkelen zich altijd veel slijpsel en vuil door de vele onderdelen die erin zitten. Dit slijpsel/ vuil gaat in deels in het filter zitten maar hoopt zich ook op andere plaatsen in de transmissie.
Ook krijgt de olie als u veel in de heuvels of veel met een aanhanger rijdt een branderige geur.
De interval voor een grote beurt van uw transmissie is ongeveer 80000km bij normale omstandigheden.
Rijdt u veel met aanhangers of veel met veel gewicht dan is de interval 50000KM.
Bij DGS`s en sommige andere automaten is de interval korter en werkt het systeem met 2 verschillende vloeistoffen die beide ververst moeten worden.
WERKWIJZE
Als u uw auto brengt voor een spoelbeurt dan maken wij eerst een samen met u een diagnose om vast te stellen of er ook storingen in de transmissie zitten .
Mochten er storingen in zitten dan overleggen wij deze.
Daarna gaan wij uw auto op de brug zetten en sluiten wij de spoelmachine aan op de transmissie.
Nadat we de machine het met juiste voertuig uit de database het ingevoerd gaan we de juiste nieuwe olie inbrengen in de spoelmachine.
Daarna wordt de auto gestart en wordt de oude olie uit de transmissie gehaald en kan het carter en het oliefilter gedemonteerd worden.
Daarna wordt het carter goed schoongemaakt en het nieuwe filter met carter weer gemonteerd.
Daarna kan de transmissie gespoeld worden en wordt vervolgens de nieuwe olie ingebracht met de machine.
Als de olie weer op peil is en alles weer op zijn plek zit zetten we met de laptop de aanpassingswaarden van uw transmissie weer op nul zodat de transmissie met de nieuwe olie weer als nieuw kan gaan schakelen.

OLIESOORTEN
Aan de hand het kenteken van de auto of de transmissiecode gebruiken wij de correcte olie.
Meestal gaat er castrol olie in, wat origineel ook vaak gebruikt wordt.

SPOELMACHINES:
Wij hebben 2 spoelmachines tot onze beschikking waarmee wij alle auto’s kunnen spoelen.
Prijzen:
Voor prijsopgave kunt u bellen met 0643997171.
Brainbee fluit pro 8200 volautomaat: